Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?
07 Dec

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Posted By: E-Tasarı Times Read: 377 Comments: 0

TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?

Türk kahvesi; genellikle 4 şekilde hazırlanır. Kahve pişirilmeden önce içene ne şekilde içtiği mutlaka sorulur. Sade kahveye şeker eklenmez. Az şekerli kahve 1 çay kaşığı şeker, Orta şekerli kahve 2 çay kaşığı şeker,

Çok şekerli kahve 3 çay kaşığı şeker kullanılarak yapılır.

– Cezvenin içerisine her fincan kahve için; bir fincan su, 2 çay kaşığı kahve ve şeker koyun.
– İyice karıştırın, cezveyi kısık ateşe yerleştirin ve yavaşça kaynama derecesine getirin.
– Kahve ne kadar ağır yani kısık ateşte pişerse o kadar lezzeti artar.
– Kaynamaya başlayınca üstte oluşan köpüğü fincanlara dağıtın, yeniden kaynatın ve kalanı fincanlara dağıtın.
– Kahve, servis yapılırken kendine özgü Türk kahvesi fincanında servis edilir. Afiyet olsun!..

Write Comment

Kahveler